Més enllà de l’aprovació de dues mocions en contra del PDUAE, la sessió plenària ordinària del mes d’abril servia per aprovar una moció de Junts per Valls i ERC-Compromís per Valls, a partir d’una petició de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Valls i Alt Camp, per augmentar el servei ferroviari de viatgers a l’estació de la ciutat.

PUBLICITAT

La moció, aprovada per tots els grups municipals, defensa la necessitat urgent i inajornable de la millorar la connexió ferroviària a Valls (i la resta de poblacions de la línia a través d’un servei més competitiu i eficient.

A més, entre d’altres acords, es reclama a les operadores competents l’augment de la freqüència d’aturades a Valls en diverses franges horàries del dia, la millora de la qualitat i la construcció d’un nou ramal a la zona de Picamoixons per interconnectar el Camp de Tarragona per l’actual línia ferròviaria d’Alcover i la futura xarxa de rodalies de la costa.

D’altra banda, el govern de Junts i ERC tombava una moció de la CUP sobre la municipalització de dos serveis a les persones. Els anticapitalistes critiquen que serveis com Egueiro i Vincle estiguin externalitats. La resta de grups de l’oposició, PSC i Ciutadans, es van abstenir.

El ple ordinari del mes d’abril, a més d’altres punts, també servia per ratificar una nova ordenança de circulació que vol evitar el mal ús dels patinets a la via pública.

Un altre punt de debat era la votació d’una nova modificació pressupostària amb una baixa de crèdit de 1000 euros de la partida de les activitats a educació i de 3000 euros de retribucions laborals de serveis generals.

PUBLICITAT