El proper dissabte 30 d’abril, a les vuit del vespre, l’espectacle de dansa contemporània interpretat i dirigit per dones El barri balla: dones pujarà a l’escenari del Teatre Principal de Valls. L’acte tindrà lloc al voltant de la commemoració del Dia de la Dansa. Aquest procés creatiu de dansa comunitària, dirigit per la vallenca Elisenda Nadal, es torna a representar a la capital de l’Alt Camp després de la seva estrena, amb èxit, durant les Decennals 21 + 1 a Valls, el passat 31 de gener, quan es va programar a la vela instal·lada al Convent del Carme.

PUBLICITAT

El barri balla: dones és un espectacle de creació col·lectiva que ha comptat amb la participació de dones de generacions diverses -des de nenes fins a persones de 70 anys-, unides per la seva vinculació, directa o indirecta, amb la ciutat de Valls, i en particular, amb diferents dels seus barris. 

Impulsada des de la comissió participativa de públics familiars de les Decennals, en el si de la Fundació de les Festes de la Mare de Déu de la Candela, a la representació hi participen dones que han establert un intens procés de diàleg a través de diferents elements i llocs quotidians folrats d’univers femení, convertint-los, sessió rere sessió, en font d’inspiració del procés creatiu. 

Les possibilitats expressives de la dansa, a través del moviment, el gest, la veu, l’espai sonor, el text i el silenci, es posen al servei, a El barri balla: dones, de la reflexió al voltant de qui són les dones, les seves vivències i les seves emocions i desitjos.

La dansa comunitària és una nova forma d’expressar-se i de compartir amb el grup. El barri balla: dones esdevé, en aquest sentit, una experiència amb finalitat social, que promou la participació i persegueix un desenvolupament inclusiu i obert.

PUBLICITAT