Molt bon dia! Aquest es el daily informatiu de Ràdio Ciutat de Valls de Valls de aquest dijous 28 d’abril!

PUBLICITAT

Us parla Miquel Llaberia. Avui destaquem que la CUP insta a rebutjar totalment el PDUAE. Luis Blain, bon dia.

Tot i que el govern municipal manifestava, en la passada sessió plenària, la seva oposició en contra del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de l’Alt Camp (PDUAE), el grup municipal de la CUP segueix rebutjant la iniciativa i demana seguir atents a les planificacions futures. En una entrevista al programa 21 de Ràdio Ciutat de Valls, el regidor, Pere Vidal, ha comparat aquest projecte amb el de BCN World.

A la mateixa conversa, els anticapitalistes han volgut tractar diferents temes que afecten el dia a dia a la ciutat com el Museu Casteller, l’escassetat de transport ferroviari o la nova situació del Mercat de la Fruita i la Verdura. A més, Vidal, ha reivindicat que la ciutat ha d’impulsar més polítiques sostenibles.

Podeu escoltar  l’entrevista sencera al regidor de la CUP, Pere Vidal, a la pàgina web de Ràdio Ciutat de Valls.

Pasem a la cultura i es que El Centre Històric acollirà un cicle de cultura i festa els dissabtes 

Amb el lema “Reviu el Centre Històric. Festa i cultura al carrer”, l’Ajuntament de Valls posa en marxa un nou cicle que, tots els dissabtes al matí, omplirà els carrers i places del nucli antic d’activitats lúdiques i familiars.

El projecte, impulsat per les regidories de Centre Històric i Cultura, a més de ser una nova aposta lúdica i festiva de caràcter estable a la ciutat, vol atreure visitants i contribuir a la dinamització del comerç de proximitat de Valls, així com el mercat de la fruita i la verdura, que després de la pandèmia, ha retornat recentment al bell mig del centre històric. Així ho explica, l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré.

El cicle comença aquest dissabte 30 d’abril i tindrà continuïtat fins al 16 de juliol, per omplir d’activitats d’animació i festa al carrer tots els dissabtes. En la seva primera temporada, la programació ja inclou activitats molt diverses per a tots els públics, des d’atraccions infantils com inflables, així com animacions teatrals, música, circ o teatre d’hologrames. El regidor de Cultura, Marc Ayala, explica que hi haurà una dotzena de propostes.

“Reviu el Centre Històric” és una programació transversal que té l’objectiu de dinamitzar l’activitat cultural, econòmica i comercial del nucli històric, especialment des del retorn del mercat setmanal al seu emplaçament tradicional.

Canviem de tema i us expliquem que La Unió Anelles de la Flama celebrarà els actes centrals del seu 50 anys entre el 20 i el 28 de maig.

La programació, repartida en dos caps de setmana i també en els dies laborables d’entremig, comptarà amb diverses propostes culturals, entre les quals destaca l’espectacle escènic “IGNIS”, previst pel dia 21 al Teatre Principal, i “Moments de Festa”, que es desenvoluparà el segon dissabte de les festes, a la tarda, a la plaça del Blat.

També s’ha programat la presentació del llibre “Retrobestiari” a càrrec d’Heribert Masana; la inauguració de l’exposició “Més enllà de la bèstia”, de Salva Masana; una festa infantil pels xiquets i xiquetes de l’entitat; la taula rodona “UAF 1972-2022-2072”; el concert vermut de les colles de gralla i timbal de l’entitat i dels grallers So Nat o la visita guiada per l’exposició “Els 50 de la UAF: una exposició d’aniversari”.

El president de la UAF, Albert Oliva, destaca que per l’acte institucional del 21 de maig es vol fer un homenatge als socis fundadors de l’entitat.

Pel que fa el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls, Marc Ayala, posa en valor el paper de la UAF en el teixit cultural de la ciutat.

La Unió Anelles de la Flama va néixer a Valls l’any 1972 com a resultat de la fusió entre tres colles sardanistes i el Foment de la Sardana. Malgrat els entrebancs burocràtics de rigor per l’època, un any més tard s’aconsegueix de firmar els estatuts oficials d’entitat.

Pasem als castells i us expliquem que La Nit de Castells torna el dissabte 17 de desembre al Centre Cultural de Valls, el km0 del món casteller.

Enguany els organitzadors han decidit tornar a la data habitual al mes de desembre, en una nit que servirà per premiar la temporada que tot just acaba de començar. A més, també recuperarà el format habitual, amb un espectacle protagonitzat per professionals de les arts escèniques. Com és costum, els premis tindran diferents jurats per a remarcar la pluralitat de visions dins del món dels castells.

L’any passat va ser celebrada el mes de juny, quan es va començar a reprendre l’activitat castellera amb els primers assajos i pilars. En aquella ocasió va servir per reconèixer diferents iniciatives del món casteller nascudes durant la pandèmia i reafirmar el compromís de les colles i castellers. Ara amb aquesta edició esperen poder visualitzar la recuperació de la presència castellera arreu del territori, així com el progrés i èxits de les colles.

Un cop més Valls serà la llar dels castells després d’haver sigut l’amfitriona de la Trobada de Colles Castelleres dels Països Catalans i la posterior Diada de la Candela que van donar el tret de sortida a la nova temporada.

La Nit serà retransmesa per les televisions locals catalanes, amb la producció de La Xarxa i TAC12.

I acabarem aquest informatiu amb els esports explicant que el Patronat Municipal d’Esports de Valls començarà el proper 9 de maig el període d’inscripcions a les diferents activitats d’estiu. 

L’esportiueig infantil, el miniesportiueig i els tradicionals cursos de natació són les principals activitats programades, juntament amb la sisena edició del campus de natació. El calendari d’activitats es centra especialment en el mes de juliol. A més, també s’ofereix un abonament d’estiu, entre el 18 de juny i el 4 de setembre, per facilitar l’accés a les instal·lacions i a les activitats.

Seguint amb el que es va fer el passat estiu les inscripcions es realitzen online, a la plataforma Egosport que es podrà trobar a la web del Patronat d’Esports per a les persones de les que es disposen dades. Per aquelles persones que no poden accedir a la plataforma poden demanar informació enviant un correu a suport.pme@valls.cat o trucant al 977 61 44 03 per qualsevol gestió o dubte que es presenti.

El Patronat d’Esports també té en compte els adults i la gent gran en el seu programa d’activitats d’estiu per a tots els seus abonats i abonades que hauran de seguir reservant les places online a la plataforma Egosport i que inclouran activitats com TRX, aeròbic, zumba, dance tono, spinning, aiguagym, tai-txí, pilates, servei salut i HIT entre d’altres. Com a novetat d’enguany es podrà gaudir del nou espai exterior per a fer activitats de condicionament físic i de força.

També se segueix oferint el tastet d’estiu per a qui es vulgui iniciar a les activitats com el Ioga-iyengar i la gimnàstica hipopressiva. La matronatació per a embarassades, l’activitat aquàtica per a nadons, són altres activitats que el Patronat d’Esports proposa durant la temporada d’estiu.

I fins aqui el informatiu de avui dijous 28 de abril, us han parlat Miquell Llaberia i Luis Blain del equip de Radio ciutat de valls que cada dia de dilluns a divendres us porten les novetats de la ciutat de valls. Fins la propera!

PUBLICITAT