Aquest proper dissabte 7 de maig, a la tarda, els Gegants de la Ciutat sortiran extraordinàriament de Valls. Aniran fins a Vilanova i la Geltrú per participar, com a convidats d’honor, en la Dansada dels Gegants.

PUBLICITAT

En aquest acte, anualment, els gegants vilanovins conviden una parella o un conjunt de gegants a la seva antiga casa, que és l’església de Sant Antoni, on eren guardats al llarg del segle XVIII. La Dansada consisteix en una cercavila que recorre els carrers de la Vilanova antiga. Acaba a l’interior del temple, amb les ballades de les parelles dels gegants participants.

Pel que fa a la part vallenca, un bon nombre de geganters i socis de la Unió Anelles de la Flama acompanyaran els gegants de la capital de l’Alt Camp en l’acte. Les quatre figures, de propietat municipal, compten amb un protocol estricte i la seva sortida fora del calendari festiu és un fet del tot inusual i històric. L’última vegada que van visitar Vilanova i la Geltrú va ser l’any 2009, amb motiu de la Trobada de Gegants amb Porra, pels 300 anys dels Gegants Grossos.

PUBLICITAT