Avui destaquem que el regidor de cultura de l’Ajuntament de Valls, surt amb llibertat amb càrrecs, el regidor de Cultura, per un presumpte cas d’abús a un menor.

PUBLICITAT

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls, Marc Ayala, era detingut aquest dimarts al vespre per un presumpte cas d’abús sexual a un menor de 13 anys.

Tal i com avançava a primera hora del matí RAC-1 i l’Agència Catalana de Notícies, dimarts, a les set de la tarda, els Mossos d’Esquadra arrestaven el regidor i aquest dimecres ha passat a disposició judicial per declarar telemàticament a la Comissaria del Fornàs per un pressumpte delicte d’atemptat contra la llibertat sexual d’un menor.

Fa poca estona, segons han confirmat fonts policials, s’ha conegut que Ayala ha obtingut la llibertat amb càrrecs. Segons fonts de l’ACN, el regidor hauria reconegut una relació sentimental i haver mantingut relacions amb el jove, però no pas el 2015 sinó els anys 2019 i 2020, quan ja tenia setze anys. L’acusació particular havia demanat presó preventiva, mentre que la fiscalia ha demanat una ordre d’allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima. A hores d’ara, la investigació continua oberta. La primera versió apuntaven que els fets es remuntarien el 2015, quan el regidor, que tenia 27 anys i el menor en tenia 13.

A més, aquest dimecres, el diari Ara detalla que pressumptament hauria mantingut les relacions amb adolescents del Grup del Teatre Principal. A part de la persona que interposat la denúncia, el mateix Ara explica que hi hauria la sospita d’un segon cas, amb un menor de 14 anys, que Ayala va conèixer en un assaig del Pessebre Vivent. El mateix diari generalista, descriu que el detingut va rebre el menor a casa seva i la relació s’hauria allargat durant mesos.

Pel que fa l’Ajuntament de Valls ha declinat fer declaracions al respecte sobre aquest succés. D’altra banda, el mateix consistori ha suspès tots els actes d’aquest dimecres.

Actualment, Marc Ayala és regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls i segon tinent d’alcalde del grup de Junts. També es diputat provincial pel mateix partit a la Diputació de Tarragona. 

PUBLICITAT