El Grup del Teatre Principal, entitat on el regidor de Cultura, Marc Ayala, s’hauria relacionat amb menors, ha emès un comunicat on assegura que ja tenia coneixement d’uns fets molt greus des de fa un temps. En el text, s’expressa que davant la gravetat de la situació va fer que activessin un procés d’acompanyament a les possibles persones afectades i es poses a disposició a les mateixes i a les famílies els mitjans necessaris per dilucidar allò passat i prendre les mesures pertinents per rescabalar els danys causats, posant-se, com no pot ser d’una altra manera, al seu servei. Recordem que Ayala, que ja ha plegat del càrrec de regidor, se’l investiga per un pressumpte delicte d’abús sexuals a menors.

PUBLICITAT

L’actual junta directiva del GTP, escollida el febrer del 2010, va considerar que per evitar que en un futur no es produeixin situacions com aquestes, el grup ha activat un protocol i un canal ètic o de denúncies, tal com estableix la directiva UE 2019 1937.

En segon lloc, l’entitat vallenca, manifesta que associacions com la seva, on hi ha una participació intergeneracional, són una oportunitat de compartir, créixer i fer comunitat, però afegeix que en ocasions s’hi poden generar jerarquies i rols de poder no volguts.

El GTP afirma que per responsabilitat social, moral i ètica aposten fermament per un canvi de cultura dins i fora de l’entitat, per tal de crear espais lliures d’agressions de tot tipus. A més, destaquen que l’objectiu, inequívoc, és cuidar les persones que conformen l’entitat i vetllar perquè possibles casos com aquests no es puguin produir, ni dins ni fora del grup.

Finalment, el grup conclou que en qualsevol cas, i tenint en compte que hi ha una instrucció judicial en relació als fets que han transcendit, es posen a disposició de les autoritats i de les possibles persones afectades per tal de col·laborar en tot allò que sigui possible i útil.

PUBLICITAT