Aquest cap de setmana la Colla Gegantera El Calçot de Valls celebrarà els 25 anys de l’entitat. En aquesta ocasió no consistirà en actes festius i de carrer com és habitual, sinó que es farà a través del cicle ‘Parlem de Festa!’ dedicat al debat, reflexió i difusió del món casteller. 

PUBLICITAT

La programació tindrà lloc al pati de Sant Roc i comença avui a les set de la tarda amb la inauguració de l’exposició ‘Món gegant’, que pretén mostrar la gran varietat de pràctiques geganteres arreu del món, centrant-se sobretot en Catalunya, Bèlgica, Àustria i Espanya. L’exposició es podrà visitar durant tot el cap de setmana en l’horari d’obertura de l’edifici.

Seguidament, es durà a terme la taula rodona sobre ‘Els reptes del fet geganter al segle XXI’, que comptarà amb l’assistència de geganters de tot Catalunya amb un reconeixement a nivell nacional. A més, la taula estarà oberta a les preguntes que els assistents vulguin traslladar als ponents.

Demà dissabte, a dos quarts de dotze del matí, hi haurà la xerrada ‘Gegants: del fang a la plaça’, amb la participació dels vallencs Eudald Ferré, Sergi Iglesias i Francesc Sans a la sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs. Aquesta xerrada pretén donar veu al talent local per explicar el procés, pas per pas, de com es crea un gegant des del seu disseny fins que arriba a la plaça. I per acabar, diumenge a dos quarts d’una del migdia, al pati de Sant Roc, hi haurà un concert-vermut a càrrec del grup folk All foll per finalitzar la celebració. 

A partir d’aquí els esforços aniran destinats a la 23a Trobada de gegants de Valls al cap de setmana de l’11 i 12 de juny on es descobrirà la nova imatge de l’Antonet i l’Angelina, els gegants de la colla.

PUBLICITAT