Foto: CUP Valls

Una trentena d’empreses i entitats de l’Alt Camp ja han signat un manifest per rebutjar el Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica (PDUAE) de la plana de l’Alt Camp. El text es presentava aquest dijous a la tarda en un acte impulsat per la Plataforma Territori Sostenible del Camp per posar damunt la taula l’impacte que suposaria el desenvolupament industrial projectat pel Departament de Territori i els municipis de Vila-rodona, Alió, el Pla de Santa Maria i Valls, si bé els dos últims han fet marxa enrere.

Foto: CUP Valls
PUBLICITAT

De fet, pagesos, viticultors, productors o empresaris de turisme rural han assegurat que el PDU els impediria continuar fent la seva activitat.

El manifest amb el títol “Per una economia sostenible a la Plana de Secà de l’Alt Camp: No al PDUAE” el llegia el president de la DO Tarragona, Vicenç Farré, amb l’objectiu d’explicar que la posada en marxa d’aquest projecte posa en perill les activitats econòmiques i amenaça a la destrucció de l’ocupació.

En l’acte, celebrat a la Biblioteca Popular, també es presentava l’informe preliminar de protecció de la Plana de Secà de l’Alt Camp, que ha anat a càrrec de l’ambientòleg i consultor en dret, Joan Pons.

Aquest informe estableix, entre d’altres punts, desenvolupar un Pla Territorial Sectorial Agrari Específic o la catalogació de la plana de secà de l’Alt Camp com a sòl de protecció paisatgística i sòl d’interès agrari i paisatgístic.

PUBLICITAT