La Regidoria de Sostenibilitat i Serveis Ambientals de l’Ajuntament de Valls impulsa el servei de recollida de l’oli usat de la cuina de les llars per tal de fomentar la recollida selectiva d’aquest residu. La campanya comença aquest divendres 13 de maig amb l’entrada en funcionament dels nous contenidors de recollida d’oli usat de cuina i es podran passar a recollir els bidonets o embuts que facilitaran la recollida d’aquest residu.

PUBLICITAT

El departament municipal s’ha fixat com a objectiu, d’acord amb la normativa europea, d’assolir el 30% de recollida selectiva d’oli usat de cuina l’any 2025. Això implica arribar a recollir 17.000 kg. Al 2021, Valls aconseguia recollir 5.700 kg d’oli.

Per tal de millorar els resultats de la recollida d’oli usat de cuina s’han instal·lat 5 nous contenidors als carrers de Valls i Picamoixons. Els nous contenidors són de color taronja i se situen a prop de punts d’interès com escoles, aparcaments municipals, poliesportius, i supermercats, sempre al costat d’àrees de contenidors ja existents. D’aquesta forma es pretén apropar els contenidors a la ciutadania i així facilitar la separació d’aquest residu.

El consistori repartirà diversos materials per ajudar a separar l’oli. Aquests estan pensats per adaptar-se a les preferències de la ciutadania a l’hora de separar l’oli,  i es podran escollir diferents opcions.

Aquest projecte s’ha dut a terme amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. Amb aquesta actuació, l’Ajuntament de Valls, treballa per donar compliment amb l’Agenda 2030, concretament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 12 i 13.

PUBLICITAT