La Festa Major de Sant Joan a Valls ha presentat aquest dijous el seu programa amb els actes centrals entre dilluns 20 i dissabte 25 de juny. A més, n’hi haurà altres de previs des del divendres 17 i posteriors fins al diumenge 26. La dona creadora tindrà un pes molt destacat en el conjunt d’activitats, en la qual s’han implicat les comissions, així com el propi consistori. Escoltem la regidora de Cultura, Laia Castells.

PUBLICITAT

L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha destacat que el Sant Joan 2022 tornarà a ser normal al cent per cent després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia.

El concert de Lucrecia serà un dels plats forts de la festa. La cantant cubana actuarà la nit del 23 de juny al pàrquing de l’Hort del Carme. Lucrecia, que ha rebut el mocador casteller per part de l’alcaldessa i la regidora de Cultura, ha explicat que la seva gira donarà inici precisament a Valls.

A banda de Lucrecia, l’escenari principal comptarà amb cinc bandes més amb lideratge femení de les deu formacions participants. Així hi prendran part el rock, punk, reggateon i l’electrònica de la Tremenda Jauría, Sara Roy, Tesa, la DJ vallenca Natàlia Exstasy i Maluks. També hi prendran part Els Catarres, The Tyets, Smoking Souls i Figa Flawas.

Quant a propostes teatrals, destaca l’obra “El gran comendiant” de Joel Joan o la reposició de la Boda, espectacle que es va poder veure en les passades Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1.

La il·lustradora Pilarín Bayés serà nomenada Ambaixadora dels Xiquets de Valls en un Sant Joan en què les sortides del seguici cerimonial i les actuacions castelleres tornaran a agafar els formats tradicionals d’abans de la Covid-19.

Al seguici cerimonial d’adults, s’incorporen els balls de cavallets i de pastorets. D’altra banda, La Flama del Canigó iniciarà la seva entrada des del Monument dels Xiquets de Valls.

En l’apartat d’espectacles pirotècnics, la Tronada inaugural serà disparada per una dona valenciana: Reyes Martí. Pel que fa el Piromusical de cloenda anirà a càrrec de la Pirotècnica Igual de Canyelles.

La celebració de Sant Joan també suma enguany una nova comissió Per la Diversitat Funcional, sorgida de les inquietuds i de les realitats de diferents vallenques i vallencs i acollida per l’Ajuntament. Per això, en aquest programa es veuran els primers brots d’una feina d’accions i de continguts que de ben segur creixerà amb noves aportacions.

PUBLICITAT