Després de dos anys d’absència, la plaça del Carme acollia aquest diumenge una nova edició del Memorial Ramon Barrufet amb una Colla Joves Xiquets de Valls que buscava completar els primers castells bàsics de 8, a casa, després d’haver-los estrenat la setmana anterior a Barcelona.

PUBLICITAT

Els del carrer d’en Gassó arrencaven la matinal descarregant el 3de8. A la segona ronda, completaven el 4de8, amb un debut molt especial al pis de terços. Seguidament, alçaven el 5de7. A la quarta ronda, arribava el tercer 2de7 de l’any.  S’acomiadaven amb un pilar de 5.

A la mateixa cita, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau estrenava el 2de7. Seguidament, descarregaven el 3de7 amb el pilar i el 4de7 amb el pilar. Finalitzaven la jornada amb el pilar de 5 i tres pilars de 4.

Els Nois de la Torre s’anotaven el 3de6 amb el pilar, un intent desmuntat de 2de6, el 4de6 amb el pilar i el 4de6.  S’acomiadaven amb pilars de 4.

De cara aquest cap de setmana, la Joves té programades dues sortides. Dissabte, a la tarda, els de Pere Rico seran a Vila-seca, població on compartiran plaça amb la colla local, els Xiquets del Serrallo i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Per diumenge, a la tarda, seran a la festa major de la Selva del Camp acompanyats pels Castellers de Lleida i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca.

En aquest darrer cap de setmana de maig, convé destacar el primer 7de8 dels Minyons de Terrassa, el segon 2de8 amb folre de l’any i el primer pilar de 6 carregat del curs dels Moixiganguers d’Igualada; i el segon pilar de 7 amb folre dels Castellers de Vilafranca a Bao, a la Catalunya Nord.

PUBLICITAT