Amb l’arribada del mes de juny, s’acosta la Festa Major de Sant Joan, i amb ella, una de les cites ja tradicionals de la prèvia santjoanera: l’obertura de La Casa de la Festa a la centenària Biblioteca Popular, ubicada al passeig dels Caputxins. Estarà oberta des d’aquest dimarts dia 7 fins al proper 18 de juny.

PUBLICITAT

Si bé la Festa Major de Sant Joan és una oportunitat única per veure l’esplendor de la cultura popular vallenca al carrer, amb les seves músiques i balladetes, l’exposició de la Casa de la Festa permet visitar les bèsties i gegants, així com palpar i visualitzar la riquesa de colors i l’ornamentació dels vestits dels diversos balls del seguici cerimonial. L’obertura de La Casa de la Festa suposa el preludi del Sant Joan de Valls i s’afegeix a les propostes i iniciatives que durant els pròxims dies ompliran l’agenda dels vallencs i les vallenques en aquesta prèvia de la celebració.

Així, durant aquests dies la Biblioteca Popular acollirà la mostra temporal, que permetrà descobrir les figures habituals d’imatgeria i els vestuaris dels balls de la Festa Major de Sant Joan: el drac, el ball de diables, l’ós i els trabucaires, el basilisc, el ball de gitanes, els nans, els gegants de la Ciutat, el bou, el ball de vells, el ball dels cercolets, el ball de bastons, el ball de pastorets, el bou tradicional, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó, l’àliga de la Ciutat i els Xiquets de Valls. Però enguany s’incorporen a la mostra el ball de cavallets, estrenat per les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, i també el ball de pastorets adult.

A banda de valorar el retorn de la mostra a la Biblioteca Popular, la regidora de Cultura, Laia Castells, explica que després de Sant Joan començaran a treballar amb les entitats perquè la Casa de la Festa es pugui exposar tot l’any en un edifici municipal de la ciutat.

La Casa de la Festa és organitzada per la Unió Anelles de la Flama amb el suport de l’Ajuntament de Valls i amb la participació del conjunt d’entitats que integren el seguici cerimonial de la ciutat: la Colla Gegantera La Pessigolla, el Bou de Valls, el Grup del Teatre Principal, l’Associació Cultural Verge de la Candela, l’Associació Cultural L’Espardenya, la Unió Anelles de la Flama, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

La mostra romandrà oberta al públic de dimarts a divendres de 9 a 13 hores i de 17 a 20 hores, els dissabtes d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i els diumenges només en horari matinal, d’11 a 14 hores.

PUBLICITAT