La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha signat aquest dijous el nou Pla d’actuació per la llengua al Camp de Tarragona i el Baix Penedès al conjunt monumental de Centcelles.

PUBLICITAT

Es tracta d’un acord estratègic pioner a Catalunya que han acordat la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i els municipis de Valls, Botarell, Constantí, El Vendrell, Montbrió del Camp, Reus i Torredembarra. En clau local, hi assistien l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré i la regidora d’Educació i Política Lingüística, Teresa. Garriga ha destacat que des de la seva conselleria treballen perquè d’altres municipis s’adhereixin en aquest pla.

D’altra banda, el secretari de Política Lingüística de la Generalitat al Camp de Tarragona, Francesc Xavier Vila, ha assegurat que amb aquest projecte es busquen millors eines per la parla i la difusió de la llengua catalana.

A finals d’any s’esperen resultats, els quals servirien per començar a traçar accions a partir del 2023.

PUBLICITAT