Aquest diumenge 12 de juny, la Colla Gegantera El Calçot de Valls, coincidint amb la celebració de la Trobada de Gegants de l’entitat, presentava el nou vestuari dels gegants Antonet i Angelina. Després de 25 anys de la seva presentació, la parella encara no havia experimentat cap renovació en la seva indumentària. La presentació es va fer, a les 11 del matí, a la plaça del Blat.

PUBLICITAT

Els nous vestits mantenen l’estètica i la identificació original dels personatges, de pagès català tradicional, tot i que s’han millorat les tècniques i els materials de confecció.

Un dels canvis més destacats respecte al vestuari actual són els colors i tons dels teixits. El blau, color distintiu de la colla, esdevé l’element comú i predominant en la indumentària de les dues figures. En el cas de l’Antonet, manté la barretina musca, associada popularment al Camp de Tarragona, i conserva la camisa arremangada, l’armilla, els arpiots i el manat de calçots sota el braç. Per la seva banda, l’Angelina, a més de la brusa, el davantal i el morter per fer la salsa de calçots, presenta un delicat mocador que li cobreix les espatlles on es poden descobrir al·legories als cultius agrícoles històrics propis de l’Alt Camp: la vinya, l’olivera i els cereals. També se li han incorporat les típiques mitenes als avantbraços i una nova gandalla al cap.

Els mateixos gegants, acompanyats d’una dotzena colles més, efectuaven un recorregut en cercavila, a partir de ¾ de 12 del matí,  per diversos carrers i places del centre històric.

Finalment, a la mateixa plaça del Blat,  hi havia els balls de lluïment i l’esclat final de festa.  La jornada va acabar al Kursaal amb un dinar de germanor.

PUBLICITAT