Aquest diumenge 19 de juny, Valls gaudirà de diversos actes amb motiu de la festivitat de Corpus. Després de l’aturada obligada de dos anys per culpa de la Covid-19, la processó tornarà a desfilar pels carrers i places del centre històric.

PUBLICITAT

A tres quarts de vuit del vespre, des de l’Església Arxiprestal de Sant Joan, la comitiva arrencarà amb els quatre gegants de la ciutat acompanyats dels grallers Els Blu’s. Seguirà la creu processional, els cirials, els fidels, les entitats amb banderes corporatives, les nenes i els nens de la primera comunió, l’àliga al so de la cobla dels ministrers Bufalodre, i presidida pel Santíssim Sagrament sota tàlem.

L’itinerari serà església de Sant Joan, plaça de l’Església, plaça del Blat, carrer de la Cort, Peixateria, Sant Antoni, d’en Bosch, Pati, Jaume Huguet, Font de la Manxa, passeig dels Caputxins, amb l’arribada i final a l’església de la Mare de Déu del Lledó.

En el seu pas per la plaça del Pati, tindrà lloc la pregària, la balladeta de l’àliga i els aligons davant el Santíssim Sagrament i la benedicció del Santíssim.

Acabada la processó, els gegants i l’àliga tornaran a la plaça del Blat on efectuaran les darreres balladetes.

El mateix diumenge, des de primera hora del matí, hi haurà la confecció de catifes en alguns carrers i places del recorregut de la processó. A més, a les set de la tarda, a l’església de Sant Joan, es farà l’Ofici Solemne de Corpus.

Una de les novetats d’enguany serà dissabte 18 de juny, vigília de Corpus. A partir de les set de la tarda, des de la plaça del Blat, tindrà lloc el Tomb de Gegants. Es tracta de la recuperació de la sortida dels quatre gegants de la ciutat en la vigília de Corpus anunciant la festa pels carrers i places del Centre Històric.

PUBLICITAT