La Memòria Econòmica de Catalunya 2021  es presentava aquest divendres 1 de juliol a la Llotja de Mar de Barcelona. El secretari de la Cambra de Comerç de Valls, Rafel Castells, i el seu gerent, Carles Solé, han assistit a l’acte. De la Memòria se’n desprèn que l’economia catalana mostra una forta resiliència l’any 2021, però encara no compensa la caiguda del 2020. Pel que fa al PIB ha augmentat un 5,8% l’any 2021, tot i que no permet recuperar el descens de l’11,7% de l’any 2020. També diu que l’economia catalana finalitza l’any 2021 amb un saldo positiu amb l’estranger de 13.861M€ i amb la resta d’Espanya de 17.501M€. De fet, Catalunya segueix com a líder estatal en fluxos de béns amb l’exterior. L’informe també destaca que tot i que les dades d’ocupació milloren, el nombre d’aturats encara és un 5,6% superior si ho comparem amb el 2019.

PUBLICITAT

A la presentació de l’informe hi va participar el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; el president del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, Jaume Fàbrega; i la presidenta de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Mònica Roca.

La presentació va anar a càrrec de Carme Poveda, directora de la Memòria Econòmica de Catalunya. Per la seva part, el Dr. Oriol Amat, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra i membre del Consell Assessor de la Cambra de Barcelona ha presentat els resultats economicofinancers de l’empresa catalana 2021.

PUBLICITAT