L’escola bressol municipal Xiquets i Xiquetes ha celebrat enguany el desè aniversari de la seva fundació. L’acte central de commemoració ha tingut lloc aquest divendres 15 de juliol al jardí del centre educatiu, amb una festa de final de curs que ha comptat amb la participació de la comunitat educativa i de diversos professionals vinculats a la trajectòria de l’escola, i que han presidit l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i la regidora d’Educació i Política Lingüística, Teresa Rull. Durant l’acte, s’ha presentat un vídeo commemoratiu dels 10 anys i el nou logotip de l’escola, que també s’ha redissenyat per a l’altra escola bressol municipal, Els Tabalets, amb l’objectiu d’unificar-ne la imatge corporativa.

PUBLICITAT

El projecte de Xiquets i Xiquetes va néixer el 2011 quan un grup de mestres i educadores van tancar una llarga etapa professional a l’escola bressol Els Tabalets per iniciar una experiència similar en la nova llar d’infants. Amb el pas dels anys, la gestió de les dues escoles bressol es va municipalitzar. Va ser el curs escolar 2020-2021 quan l’Ajuntament de Valls va assumir la totalitat de la gestió dels dos centres. D’aquesta manera, es donava compliment als compromisos de l’acord de govern de l’actual mandat.

Les dues llars d’infants compten amb uns 120 alumnes i s’han convertit en tot un referent en l’educació d’infants de 0 a 3 anys. L’any 2019 es va iniciar el procés d’estudi de la municipalització del servei de llars d’infants precisament per protegir el projecte educatiu de qualsevol eventualitat que es pogués produir per un canvi d’empresa gestora.

L’Ajuntament de Valls havia creat el servei de llar d’infants municipal l’any 2005 amb la construcció i posada en marxa de l’escola bressol Tabalets, al centre històric, per donar cobertura a la falta de places de preescolar. L’any 2011 es va construir la segona llar d’infants municipal, la Xiquets i Xiquetes, en aquest cas situada al barri de Santa Gemma, a la zona nord de la ciutat, que precisament ara ha celebrat els seus 10 anys de vida.

En tots aquests anys, les dues llars d’infants han consolidat el seu servei amb un projecte educatiu diferenciat i de qualitat que s’ha convertit en tot un referent per a la formació de nens de 4 mesos a 3 anys. El projecte es basa en l’estímul dels infants, amb respecte a la diversitat i a partir de la descoberta del seu entorn a través del joc. Així, per exemple, amb els petits horts agrícoles de les dues llars es realitzen activitats de coneixement, observació i experimentació de l’entorn natural més proper, de forma vivencial i real. Els nens poden experimentar amb aigua, aliments i elements de la natura, gaudir de la música, conèixer la ciutat a través de sortides i participar en la celebració de festes i tradicions de Valls.

PUBLICITAT