L’Ajuntament de Valls ha reclamat novament a la Generalitat que mantingui la totalitat de docents i educadors de l’Escola Eladi Homs.

PUBLICITAT

L’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, espera que la conselleria d’Educació rectifiqui i es convoqui una reunió urgent per resoldre la situació abans de l’inici del proper curs escolar.

La singularitat del centre fa del tot necessari no retallar cap dels serveis ni professionals de suport a l’escolarització inclusiva.

El ple de l’Ajuntament de Valls va aprovar el passat 28 de juny una moció de suport que reclama el manteniment dels serveis i els professionals de suport a l’escolarització inclusiva, després que el departament d’Educació comuniqués la reducció d’un docent i una educadora per al proper curs escolar. El curs 2020-2021 el centre disposava de 5 SIEI (suports intensius a l’escolarització inclusiva) que es van reduir el 2021-2022 a 4 i que, segons els plans del departament d’Educació, es retallarien a només 3 pel proper curs 2022-2023. Així doncs, el curs 2020-21 l’escola comptava amb 10 professionals de suport a l’escolarització inclusiva -cinc mestres i cinc educadores- i pel proper curs 2022-23 està previst que tan sols en tingui 6 -tres mestres i tres educadores-. L’Ajuntament destaca que tot i que aquest SIEI es traslladarà a un altre centre de Valls, també del tot necessari, l’escola Eladi Homs manté les necessitats d’atenció al seu alumnat.

El consistori vallenc recorda que el darrer informe del Síndic de Greuges sobre educació inclusiva a Catalunya ja constatava que Valls és una de les dues capitals de comarca que no disposa de centre d’educació especial. A més, l’escola Eladi Homs ha estat un referent des de la seva creació l’any 1985 com escola inclusiva referent a Catalunya i a hores d’ara continua sent un centre singular amb alumnat de gran complexitat que no tan sols procedeix de Valls sinó també d’altres municipis de la comarca de l’Alt Camp.

PUBLICITAT