L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va convocar dimarts d’urgència als comandaments dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i el regidor de Seguretat Ciutadana, Enric Garcia, per establir noves mesures després dels episodis que s’han produït principalment a la zona del Portal Nou. A la vegada, el mateix dia, Farré va rebre als representants dels veïns i de la junta de l’associació per informar-los dels acords presos amb l’objectiu de reforçar els operatius de seguretat ciutadana al Portal Nou i al conjunt del centre històric.

PUBLICITAT

En aquest sentit, de manera immediata s’ha acordat intensificar la col·laboració entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Valls amb el reforç de les patrulles combinades dels dos cossos al Portal Nou i al centre històric, així com el desplegament de nous operatius especials. Ja fa mesos que s’està treballant amb l’augment de la plantilla i així, durant el mes de setembre, la Policia Local incrementarà amb 4 agents nous el cos que passarà a comptar amb 35 efectius. 

De la mateixa manera, en els propers dies, els Mossos d’Esquadra augmentaran la seva presència, amb el retorn a Valls de bona part dels agents desplaçats a localitats costaneres amb motiu de la campanya turística d’estiu. En aquest sentit, l’Ajuntament continua reclamant al departament d’Interior de la Generalitat l’ampliació permanent de l’actual dotació de Mossos d’Esquadra a Valls d’acord amb les necessitats de seguretat que té la ciutat i que, a la vegada, aquesta no es vegi en cap cas disminuïda en períodes concrets de l’any per cobrir altres zones de la demarcació de Tarragona.

A més de les mesures adoptades ja ahir de reforç immediat de la vigilància policial, l’alcaldessa manté la convocatòria de la Junta de Seguretat Local per al proper 12 de setembre. Precisament, en aquesta trobada el consistori vol plantejar noves mesures, entre elles intensificar la bona col·laboració entre els diferents cossos de seguretat i, d’una manera especial, reclamar al departament d’Interior de la Generalitat el reforç dels Mossos d’Esquadra. L’Ajuntament també vol posar sobre la taula mecanismes per tal d’abordar la problemàtica de la delinqüència que cometen de manera reincident els mateixos individus. El consistori recorda que, a més de l’increment de la vigilància i dels recursos policials, també s’ha d’afrontar la situació amb polítiques integrals que incloguin el reforç de les mesures de cohesió social i prevenció.

Dimarts al vespre, l’alcaldessa també es va reunir amb representants dels veïnat del Portal Nou i de la junta de l’associació de veïns de la zona. A la trobada, en la que també hi van prendre part els comandaments de Policia Local i Mossos d’Esquadra, es va informar de les mesures adoptades per intensificar la vigilància a tot l’àmbit. Durant la reunió, també es va informar dels passos que s’han estat realitzant ja per instal·lar en els propers mesos càmeres de videovigilància al Portal Nou, després del bon resultat per a la seguretat ciutadana de les instal·lades des de 2021 al carrer de la Cort. 

PUBLICITAT