Les obres del futur Espai Jove de Valls avancen a bon ritme i es preveu que finalitzin a finals d’enguany o principis de 2023.

PUBLICITAT

El futur equipament al bell mig del Centre Històric s’ha de convertir en motor d’activitat juvenil ja que, a més de millorar l’assessorament i l’atenció individualitzada als joves, estarà obert també a les entitats i podrà acollir tot tipus d’actes culturals i lúdics. Així ho explica, la regidora d’Urbanisme, Sònia Roca.

El nou servei representarà un salt qualitatiu en el desenvolupament de les polítiques municipals de joventut i una nova oportunitat per obrir noves línies de treball. L’equipament s’instal·larà en els baixos d’un edifici situat entre el carrer de Sant Antoni i la plaça de les Escudelles. El projecte d’adequació, adjudicat a l’empresa Obres i Contractes Penta per 242.000 euros, preveu la reforma dels espais per adaptar-los a les necessitats i serveis d’un punt d’informació juvenil, però a la vegada contempla una transformació integral per convertir-lo en un equipament dinàmic i polivalent, cèntric, de fàcil accés i connectat amb el seu entorn perquè sigui també un equipament que contribueixi a millorar urbanísticament aquesta zona del nucli antic de Valls.

La connexió del futur Espai Jove amb l’exterior i la via pública també contempla obrir l’equipament a la plaça de les Escudelles.

L’Espai Jove també serà el nou Punt d’Informació Juvenil i s’incorporarà a la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil de Catalunya (XNEJ). Per això, inclourà una zona d’autoconsulta amb tauler d’anuncis i ordinadors així com espais d’atenció, acollida i assessorament, en aquest cas una zona reservada que garanteixi la confidencialitat i una atenció individualitzada als joves.

Finalment, el projecte contempla l’ús racional de recursos i la sostenibilitat, així com potenciar sistemes que generin poca despesa de manteniment.

PUBLICITAT