El Grup de Consum de la Bajoca organitza la 7a edició de l’EcoFira del Camp de Tarragona i la 2a Fira de Roba Sostenible a Valls. Aquesta setena edició de l’EcoFira, ubicada al carrer de la Zeta, acollirà productores i elaboradores agroecològiques, artesanes i de proximitat del Grup de Consum La Bajoca: Menjamiques, Aresta, Silvestrina, Vinya Janine i La Segalla, que ens presentaran els seus projectes. L’eix central serà el paper de la dona dins del món de la producció i elaboració agroecològica i de proximitat.

PUBLICITAT

Aquestes productores estan adherides al segell de Venda de Proximitat, que està regulada i permet identificar els seus productes al públic, segons Decret 24/2013.

Per altra banda, la Fira de Roba Sostenible comptarà amb 9 marques. Totes les persones que s’apropin a la fira i vulguin adquirir algun producte, gaudiran de descomptes en les peces de roba. L’objectiu de la Fira de Roba Sostenible és presentar les alternatives que existeixen dins de la indústria tèxtil que reuneixin els criteris de proximitat, comerç just, ecologia i sostenibilitat, drets laborals, economia solidària i consum responsable.

El dissabte dia 15 d’octubre a partir de les 10 s’iniciarà l’Ecofira del Camp de Tarragona i la Fira de Roba sostenible. A les 10.15h la Fleca agroecològica l’Aresta ens oferirà un taller i explicació sobre la massa mare: què és, quin manteniment necessita, com l’utilitzem i recepta de creps amb massa mare; a les 11.00h l’herbolària artesana La Silvestrina presentarà el seu projecte i ens farà un tast d’infusions; A les 11.45h la Clara de Menjamiques ens presentarà el seu llibre “Garrofa, delícia mediterrània”, amb un tast de productes; a les 12.30h el celler Vinya Janine ens parlarà de “Vida, vincle i vi” per presentar el projecte familiar vinculat amb el paisatge, acompanyat d’un tast de vins; a les 13.15h la formatgeria de l’Albiol La Segalla ens oferirà un taller i tast de formatges. Durant tot el dia les parades estaran obertes per la venda directa dels seus productes tan tèxtils com d’alimentació. L’espai comptarà amb punt d’informació sobre el grup de consum de la Bajoca, degustació i venda de productes de Comerç Just i exposicions. La fira conclourà a les 19:00 hores de la tarda.

PUBLICITAT