L’Ajuntament de Valls realitzarà un tractament específic contra la processonària del pi als espais verds i escoles municipals. En total seran 300 exemplars durant la nit per afectar el menys possible la dinàmica de la ciutat.

PUBLICITAT

La plaga produeix un efecte antiestètic dels arbres, i una elevada perillositat dels pèls urticants que desprenen les erugues, especialment per lesions als ulls o a persones al·lèrgiques, així com a animals domèstics.

Els atacs d’aquesta plaga comença a primers de tardon on s’observen plomalls d’agulles mig menjades i seques, i durant l’hivern, es produeixen fortes defoliacions i presència de bosses blanques on es refugien les erugues.

A causa de la processonària del pi, les repoblacions joves de pins poden quedar malmeses. Als arbres adults, provoquen minva de creixement, debilitat i predisposició a l’atac d’insectes perforadors.

PUBLICITAT