Avui destaquem que els Castellers de Vilafranca han escrit una nova pàgina d’or al món casteller. Durant la diada de Tots Sants, celebrada aquest dimarts, els penedesencs s’han anotat una estructura que no havia fet mai ningú, el pilar de 9 amb folre i manilles i puntals.

PUBLICITAT

La mastodòntica construcció coronada arribava a la quarta ronda després que se’ls enfonsés un peu a la segona. A més del pilar de 9, els verds sortien de plaça amb el 3de10 amb folre i manilles carregat i el 2de9 amb folre i manilles.

Al final de la diada, el cap de colla dels vilafranquins, Sisco Benet, afirmava que aquest espadat es pot descarregar en un futur.

A la plaça de la Vila de la capital de l’Alt Penedès, els Capgrossos de Mataró aconseguien el primer 3de9 amb folre de l’any, castell que acompanyaven del 5de8 i el 4de8.

Pel que fa els Xiquets de Tarragona es mostraven més irregulars amb el 5de8 després d’un intent desmuntat, el 3de9 amb folre carregat i el 4de8 després d’un intent desmuntat.

PUBLICITAT