Pagesos i restauradors de l’Alt Camp han començat aquest cap de setmana la temporada de calçots amb bones perspectives. Mentre que els productors auguren arrencar vint milions de ceba dolça, el sector de la restauració pretén recuperar la plena activitat després de dos anys condicionats per la Covid-19, tot i l’increment de costos.

PUBLICITAT

Les previsions de la restauració són facturar un 80% més que la pandèmia. No obstant això, el president de l’Associació de Restauradors de Valls i Alt Camp, Joan Francesc Mira, afirma que ara s’enfronten a la pujada de l’import de la factura de la llum.

Enguany, la pastissera Gessamí Caramés ha estat l’encarregada de descalçar el primer calçot de la temporada i ha reivindicat els valors humans de la pagesia.

A pesar del canvi climàtic, el president de la IGP El Calçot de Valls, Dalmaci Clofent, confia que hi haurà una bona temporada.

Per primer cop, l’arrencada del primer calçot no s’ha complementat amb la Jornada Gastronòmica del Calçot, una cita que s’ha traslladat a l’últim dissabte de gener. Així, coincidirà amb la Gran Festa de la Calçotada, que inclourà canvis en les degustacions per afavorir la comoditat dels assistents.

PUBLICITAT