El proper 28 de maig hi ha previstes eleccions municipals i a Valls es van coneixent els noms d’alguns caps de llista.

PUBLICITAT

A falta de conèixer si l’actual alcaldessa, Dolors Farré, optarà per tornar encapçalar la candidatura de Junts per Valls, el PSC aposta per la continuïtat, mentre que ERC tindrà una cara nova. Els socialistes, amb opcions disputar la victòria juntaires i republicans, presenten per tercera vegada a Rosa Maria Ibarra, actual portaveu del grup municipal i diputada al Parlament de Catalunya. Pel que fa Esquerra tindrà al capdavant a Teresa Rull, número 5 al 2019 i actual regidora d’Afers Socials, Educació i Política Lingüística.

La CUP, amb tres regidors actualment al consistori, té previst concórrer als comicis del maig, però no ha fet públic el nom del cap de llista. D’altra banda, Ciutadans, amb Cristina Laiz com a portaveu i única regidora, ha anunciat aquesta setmana que no es tornaran a presentar.

Tot i la desaparició de Ciutadans, Valls tindrà tres opcions constitucionalistes. El PP, que va perdre la representació el 2019,  té intenció de tornar a la Casa de la Vila. Pel que fa Vox i Valents debutaran en unes eleccions a la capital de l’Alt Camp. Els primers encara no han oficialitzat el nom del cap de llista, mentre que els segons confien en la figura de Daniel Roso, president del Centre de Negocis de Valls.

Finalment, es desconeix si en Catalunya en Comú- Podem farà llista pròpia, després que en les passades eleccions els Comuns, sense Podem que va decidir anar en solitari, fessin coalició amb ERC sota el paraigua de Compromís per Valls, marca que tot sembla indicar que desapareixerà del mapa polític local.

PUBLICITAT