L’Assemblea General Ordinària de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, celebrada el passat dissabte 25 de març a Caldes de Montbui, escollia a Rubén Gaón dels Nens del Vendrell com a nou president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya en substitució de Joan Ibarra de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, qui ha ocupat el càrrec durant el darrer any i mig.

PUBLICITAT

Un dels punts més destacats de l’assemblea va ser la modificació dels estatuts que fixa que a partir d’aquesta temporada les colles de sis hauran de registrar com a mínim de 18 castells de 6 pisos en els últims tres anys per mantenir-se en la categoria de ple dret. En cas de no aconseguir-ho passaran a ser colles discontínues associades. Gaón explica que s’ha pres aquesta mesura per la dignitat i la seguretat de l’activitat castellera.

D’altra banda, els nous estatuts de la Coordinadora incorporen el llenguatge inclusiu, accions de per aconseguir una paritat i igualtat entre gèneres, l’actualització de la nova seu social als baixos del Museu Casteller de Catalunya i la possibilitat de regularitzar el paper de les colles internacionals.

PUBLICITAT