El Pius Hospital de Valls participa en el programa cooperatiu interterritorial Concòrdia per a la donació de sang de cordó umbilical. El centre sanitari vallenc promou entre les gestants la donació i l’any 2022 va aconseguir recollir 62 unitats, tot un èxit tant pel nombre com per la qualitat de les mostres.

PUBLICITAT

Aquestes donacions han estat destinades per diferents usos. 35 han estat dipositades al biobanc per a promoure noves teràpies i la investigació mèdica, 19 unitats per a hemocomponents i 8 s’han incorporat al Registre de Donants de Medul·la Òssia per a poder ser utilitzades per a transplantaments.

Les cèl·lules obtingudes de la sang de cordó umblical s’utilitza en trasplantaments per aconseguir la curació de malalties com la leucèmia, els limfomes o altres alteracions de la medul·la òssia. A més, permet promoure la investigació clínica i biològica cooperativa sobre la sang de cordó umbilical.

PUBLICITAT