Valls obrirà amb música el nou espai presidit per l’antiga muralla medieval de Sant Antoni després de les obres de restauració realitzades en l’últim any. El grup Wild Dixie Boys serà l’encarregat de posar la música de jazz aquest dissabte 1 d’abril a partir de les 22h, en un concert que permetrà descobrir aquest nou espai públic situat a la porta d’entrada al Centre Històric de Valls pel Portal Nou.

PUBLICITAT

Les obres de recuperació de la muralla es van iniciar el març de l’any 2022 i, amb una inversió de 450.000 euros, han permès la consolidació, reinterpretació i urbanització de tot l’espai.

El projecte ha comportat la recuperació de la muralla en el seu tram inicial situat a tocar del Portal Nou i entre els carrers del Mur i de Tomàs Caylà. A més de la consolidació d’aquest tram de l’antiga muralla del segle XIV i la seva reinterpretació històrica, les obres han inclòs la urbanització del solar, un ampli espai lliure de 700 m2 accessible a la ciutadania que es converteix en nou punt de trobada amb vistes a la muralla. Aquest tram destaca tan per la seva singularitat com per la seva situació, en una de les principals entrades de la ciutat i també del Barri Antic, a tocar a més de l’entorn de l’església de Sant Joan, declarat també BCIN.

Les obres han comptat amb el finaçament de l,5% Cultural del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana i el departament de Cultura de la Generalitat.

PUBLICITAT