El Museu de Valls obre aquest dissabte,  a partir de les 12 hores, l’exposició “Francesc Galofre Oller, més enllà del Bòria Avall”. Amb aquesta mostra l’equipament vallenc continua la seva aposta per treballar i visibilitzar els artistes nascuts i vinculats a la ciutat. A més, en el cas particular de Galofre Oller, es repara un deute històric amb un pintor que malgrat residir a Barcelona sempre mantingué vincles amb la seva vila natal tal i com testimonien obres com les pintures per a la Capella de la mare de Déu de la Candela, el Sant Jordi i el Sant Oleguer per l’altar del Santuari del Lledó, o diversos retrats per a la Galeria de Vallencs Il·lustres. 

PUBLICITAT

L’exposició, produïda pel Museu de Valls i comissariada per l’historiador de l’art Sebastià Sánchez Sauleda, proposa mostrar a través d’una seixantena d’obres i documentació procedents de la família de l’artista, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, Vinseum, Museu Comarcal de Manresa i una quinzena de col·leccions particulars, la plenitud de la figura del pintor vallenc Francesc Galofre Oller oferint un recorregut per la diversitat temàtica i estilística que demostrà en els seus quadres al llarg de tota la seva vida.

PUBLICITAT