El Museu de Valls celebrarà el 16 i 18 de maig el Dia Internacional dels Museus amb una sèrie d’activitats obertes al públic. Enguany es pretén assenyalar la importància de la restauració en els museus i per aquest motiu s’ha convidat a participar a les restauradores Maite Toneu, cap de pintura sobre tela del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Mia Marsé i la vallenca Anna Pluvinet. 

PUBLICITAT

El dimarts 16 de maig a partir de les 7 del vespre es portaran a terme visites guiades amb aforament limitat a l’exposició Francesc Galofre Oller, més enllà del Bòria Avall. Per altra banda, el dijous 18 de maig a les 11 del matí Mia Marsé, ensenyarà la neteja d’una obra de la pintora Emília Coranty, l’última adquisició del Museu de Valls, i la feina de restauració d’un marc antic. A continuació, a dos quarts de 12 Maite Toneu, amb diverses col·laboradores, faran una revisió preventiva del quadre «Bòria Avall», per destacar la rellevància de la feina de control de les obres d’art per prevenir actuacions més invasives en un avançat estat de deteriorament.

A les 6 de la tarda, novament l’equip de la Maite Toneu continuarà amb la revisió del quadre «Bòria Avall», i a dos quarts de 7 Anna Pluvinet farà una demostració de la tasca d’arrencament d’una pintura mural i d’unes rajoles policromades del segle XVIII per a poder-se preservar.Totes les activitats són d’accés gratuït i tan sols per les visites guiades hi haurà inscripció prèvia que es pot fer a través del correu electrònic museu@valls.cat o enviant un missatge al Whatsapp 680 65 34 72.

PUBLICITAT