Endesa està acabant de portar a terme les tasques d’adaptació de dotze línies elèctriques a l’Alt Camp tal com informa el Diari de Tarragona. Aquesta obra té com a objectiu protegir l’avifauna tal com s’emmarca dins d’un conveni signat entre l’empresa amb la Generalitat de Catalunya l’any 2020. La reforma afecta a un total de 12 torres metàl·liques i 23 pals de formigó repartits entre 13 municipis de la comarca.

PUBLICITAT

L’actuació consisteix a folrar amb material aïllant part del cablejat i substituir els aïlladors de vidre per uns de nous amb material polimèric, que permet tocar-los sense risc a electrocució. A més, també té com a avantatges el seu pes lleuger i resistència a la climatologia.

A més, gràcies a la metodologia de ‘treballs en tensió’ l’empresa pot actuar sense necessitat de tallar el subministrament elèctric, fent ús d’uns camions especials i roba ignífuga.

PUBLICITAT