El passat dissabte 23 de setembre va tenir lloc la tradicional diada de colles convidades de les festes de la Mercè a Barcelona, la qual va ser una gran fita pel món casteller amb èxits i gamma extra per tancar la temporada. Enguany hi han participat els vallencs de la Joves, els Minyons de Terrassa, i la colla local, els Castellers de Barcelona. 

PUBLICITAT

La Colla Joves Xiquets de Valls ho torna a fer, descarregant el seu pilar de vuit amb folre i manilles, tercer de la temporada. Tenint en compte que és el sisè de la seva història, i la meitat han estat durant la recent temporada, tenim motiu de celebració a Valls. 

A més a més, els vallencs han descarregat el tres de nou amb folre, el tretzè des dels seus inicis. Cal afegir que una de les futures fites de la colla és treure-li el folre a aquest castell, si més no, serà més tard que d’hora. I per acabar, en les dues rondes restants, els Joves Xiquets de Valls van descarregar el quatre de nou amb folre i el cinc de vuit.

Per altra banda, els Minyons de Terrassa han iniciat la diada treballant un quatre de nou amb folre que se’ls hi ha obert a quarts, però que finalment han acabat descarregant. Els malves se sumen a la gamma extra descarregant el seu tercer dos de nou amb folre i manilles de la temporada. La colla ha tancat les rondes de castells amb un tres de nou amb folre carregat, però que s’ha acabat trencant a la sortida de la canalla. Cop dur pels Minyons, que en els últims deu anys n’havien descarregat 143 de seguits. 

Per acabar, la colla local ha pujat a plaça el tres i el quatre de vuit sense problemes, i el dos de vuit amb folre, aquest últim amb l’enxaneta un pèl retardada, però sense problemes per descarregar cap dels tres. 

PUBLICITAT