La tradicional jornada del Simposi Casteller tindrà lloc  el dissabte 21 d’octubre, previ a la Diada de Santa Úrsula. Enguany estrenarà ubicació, el nou Museu Casteller de Catalunya. 

PUBLICITAT

Roger Guimerà, físic i investigador del departament d’Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili s’encarregarà de la conferència inicial, en la qual presentarà “la dificultat matemàtica dels castells”. Alhora, la primera taula rodona estarà dedicada també a la dificultat de comparar castells similars i comptarà amb la participació d’antics o vigents caps de colla d’arreu de Catalunya. 

La segona taula rodona tractarà quins són els efectes del canvi climàtic en les actuacions castelleres i el vigent debat del món casteller al voltant de modificar els horaris tradicionals.

La jornada es conclourà amb l’esperada tertúlia amb els caps de colla de la Colla Joves, Edu Toda, i de la Colla Vella, Manel Urbano, just a la vigília de l’esperada diada castellera de Santa Úrsula. 

PUBLICITAT