Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 5 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu, fent una conscienciació al reciclatge. La regidoria de Sostenibilitat, Medi Ambient i Medi Natural de l’Ajuntament de Valls ha posat en marxa una nova campanya amb l’objectiu de fomentar la recollida selectiva de la matèria orgànica.

La iniciativa, sota el títol de “Més orgànica”, pretén facilitar als veïns i les veïnes una bona eina per separar la fracció orgànica a casa.

Per aquest motiu, a partir de dilluns 9 d’octubre i fins el divendres 24 de novembre, s’habilitaran punts informatius amb una carpa i una parada a diferents zones de la ciutat, des dels quals a banda d’informar sobre la correcta separació de la matèria orgànica, es distribuiran 2.000 cubells reixats per separar la fracció orgànica i paquets de bosses compostables.

La normativa europea estableix diversos objectius a assolir en matèria de residus, en referència al reciclatge dels residus municipals, es marca que la recollida selectiva a l’any 2025 sigui del 55%; cinc anys després del 60% i al 2035 del 65%. La mitjana de reciclatge a Catalunya l’any 2022 va ser del 45,3% i concretament a Valls del 47,4%, lluny dels paràmetres establerts.

En clau d’habitatge, destaquem que si teniu un immoble per llogar, però s’ha de rehabilitar prèviament, des de Provalls, l’Oficina Local d’Habitatge, dona un cop de mà als interessats fins a un 60% dels costos de la reforma. El termini per fer arribar les sol·licituds finalitza el 31 d’octubre. Per a més informació, es poden adreçar a la plaça Sant Jordi 4 o trucar al telèfon 977608020

D’altra banda, coincidint amb l’arribada de la tardor, s’ha posat en marxa la campanya de vacunació de la grip i la Covid-19. A partir del 16 d’octubre, s’obre el període de vacunacions per a persones majors de 60 anys, embarassades i professionals sanitaris. Per demanar dia i hora, els interessats han d’accedir al portal La Meva Salut a l’apartat citasalut.gencat.cat.

Pels amants a la cultura, ens fem ressò que des d’aquesta setmana té lloc una nova edició de “Mitgeres”, la mostra de fotografia documental al carrer. Aquest dimecres es van inaugurar les exposicions “Més enllà de la tempesta” a l’Institut d’Estudis Vallencs i Retròpolis al Museu de Valls.

I en esports, primer pas d’unificació del futbol a Valls. La Unió Esportiva Valls i l’Escola Valls Futbol han signat un conveni de col·laboració de tres anys per enfortir el futbol a la ciutat i cooperar en l’àmbit formatiu. Aquest acord és una intenció que les dues entitats puguin funcionar plegades en un futur com ja havia succeït fins a meitats de la dècada dels noranta.  

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies i fins demà.

PUBLICITAT