Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 19 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que els visitants de Valls podran viure una diada castellera des de la plaça del Blat sense necessitat de què sigui un dels dies assenyalats a través d’unes ulleres de realitat virtual. Això serà gràcies al fet que la diada de Santa Úrsula d’aquest diumenge 22 d’octubre serà gravada en 360 graus i 3D d’alta resolució.

Es tracta d’un projecte subvencionat pel Departament de Cultura de la Generalitat amb un pressupost total de 20.300 euros i que s’espera incorporar-se el 2024 abans de Sant Joan. El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Valls, Joan Ibarra, assegura que es tracta d’un projecte paral·lel al Museu Casteller de Catalunya.

Per altra banda, Ibarra també assegura que es tracta d’un fet inèdit i amb molt pocs exemples al Camp de Tarragona i cap en el món casteller.

Pels amants de la música clàssica us recordem que els Amics de la Música de Valls | Joventuts Musicals de l’Alt Camp estrenen la temporada de concerts 2023-2024 amb ‘Hôtel Favart. Soiré autour de Gomis’. Tindrà lloc aquest dijous 19 d’octubre al Teatre Principal de Valls, a les 20 h. El concert vol ser una aproximació al recorregut vital del compositor valencià Josep Melcior Gomis. També inclou cançons de Rossini, García o Carulli, així com peces amb percussió obligada incloses en reculls francesos o anglesos. No us ho perdreu!!!

I en esports, el Ral·li Catalunya donarà el tret de sortida a l’Alt Camp. Jose Antonio Suárez Miranda, més conegut com a “Cohete Suárez”, defensarà la primera plaça a la classificació del SuperCampionat d’Espanya aquest cap de setmana en el RallyRACC Costa Daurada. L’asturià, al voltant del seu Skoda Fabia Rally2 EVO lidera el rànking amb 197 punts, seguit de Ruben Ivan Ares, amb 166 i el català, Nil Solans, amb 139. 

No obstant això, també s’ha de tenir en compte altres noms com a candidats al podi, com Diego Ruiloba, Óscar Palomo, Javier Pardo, Pepe López i el retornat Nil Solans, recuperat de la seva lesió l’edició passada en el Rally Catalunya.

Aquesta prova, amb la falta de la participació enguany del campionat mundial, retorna a la terra després d’anys sent únicament d’asfalt amb un total de 9 trams. Port Aventura, a Salou, torna a ser el punt neuràlgic amb el parc d’assistència d’on partiran els cotxes divendres i dissabte. Divendres, únicament es farà una doble passada a la tarda pel tram de Santes Creus, a la comarca de l’Alt Camp, mentre que dissabte els cotxes viatjaran fins la frontera amb Aragó, fent una doble passada pels trams de la Pobla de Massaluca-Vilalba dels Arcs, Horta-Bot, Gandesa i al migdia un tram especial a Salou.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT