L’Ajuntament de Valls, a través del servei municipal de joventut, ha obert una nova convocatòria d’ajuts per l’accés dels joves a l’habitatge de lloguer per a facilitar que totes aquelles persones d’entre 18 i 35 anys que s’hagin emancipat a partir de l’1 de novembre del 2022 s’hi puguin acollir. En total s’hi destinaran fins a 11.000 euros i els ajuts tenen per objectiu afavorir l’emancipació residencial i l’autonomia de les persones joves.

PUBLICITAT

La convocatòria s’obre aquest dijous 19 d’octubre i romandrà oberta fins al proper 31 del mateix mes. Les sol·licituds es poden presentar presencialment a les dependències de VallsJove o a través de la seu electrònica de l’Ajuntament.

Des de la regidoria es continua apostant per aquest suport econòmic a les persones joves de Valls. Tot i que les últimes dades presenten una millora generalitzada dels indicadors laborals del col·lectiu de persones joves també mostren com la taxa d’emancipació juvenil se situa en valors molt baixos. El segon trimestre de 2023 aquest és del 21%: quasi 8 de cada 10 joves catalans menors de 30 anys viuen amb els seus pares. L‘accés a un habitatge continua sent doncs, una fita inassumible per a moltes persones, sobretot a la franja d’edat dels 18 als 29 d’anys.

PUBLICITAT