Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dilluns 23 d’octubre.

PUBLICITAT

El dia després de Santa Úrsula. Els Xiquets de Valls van oferir un recital de castells de gamma extra a la mare de totes les diades amb els desfolrats com a destacats. A la plaça del Blat de Valls, diumenge al migdia, es van veure fins a vuit construccions de gamma extra en l’actuació que tradicionalment tanca el calendari casteller de les formacions de Valls. Tant la Colla Joves com la Colla Vella van descarregar el 4 de 9 sense folre i han carregat el 2 de 8 sense folre. No se n’han sortit, però, amb els deu pisos. Els vermells han desmuntar fins a dues ocasions el 3 de 10 amb folre i manilles, i els rosats van fer llenya amb el 4 de 10 dues vegades.

La Joves va completar la diada amb el 5 de 9 amb folre i l’espadat de 8, signant la millor actuació del seu historial, mentre que la Vella va acabar-la amb el 4de9 amb folre i el pilar i l’espadat de 8

A Valls, després de la gran diada castellera de Santa Úrsula del migdia, la tarda de diumenge es va reservar per la inauguració oficial del Museu Casteller de Catalunya.

Hi van prendre part el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès,  la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Rubén Gaón.

L’acte a la plaça del Blat, que va ser conduït per Letícia Dolera, va comptar amb la participació de 80 colles castelleres i dels gegants de la Ciutat. També hi va haver l’actuació de la Muixeranga d’Algemesí i la presentació de l’espectacle de dansa vertical “Fargar”.

A més, el reconegut pastisser Christian Escribà va preparar una sorpresa final junt amb els obradors vallencs Cal Cesc i Dolça Fantasia.

La inauguració del Museu Casteller de Catalunya va posar punt i final a la Fira de Santa Úrsula que, més enllà dels aspectes castellers, ha comptat amb diverses propostes relacionades amb la cultura popular.

La Unió Esportiva Valls segueix tenint el Vilar com a fortí a la Lliga Elit. Els blancs-i-vermells es van imposar per la mínima davant el Vic, un dels rivals directes de la part alta de la classificació.

L’alegria de la Santa Úrsula castellera vallenca va tenir continuïtat a la tarda en l’aspecte futbolístic. En partit corresponent a la jornada 6 , la Unió Esportiva Valls va vèncer per 1 a 0 contra el conjunt de la capital d’Osona i torna a situar-se en posicions de play off d’ascens a 3a RFEF.

I a la Lliga EBA de bàsquet, el CB Valls es va imposar dissabte a casa a l’Espanyol per 84 a 75 i segueix imbatut. Els de Víctor Neila tenen el proper compromís dissabte al migdia a la pista del filial del Joventut de Badalona.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà

PUBLICITAT