Aquesta setmana finalitzen les obres de condicionament de les termes de la Vil·la Romana del Vilar de Valls, que han consistit en treballs arqueològics i de neteja, a més de l’adequació amb espais amb grava.

PUBLICITAT

Les obres han estat impulsades per l’Ajuntament de Valls i l’Institut d’Estudis Vallencs, amb la col·laboració de la Fundació Privada de Mútua Catalana. Des de la capital de l’Alt Camp feia temps que es treballava per consolidar aquestes importants restes, sobretot per crear un element explicatiu que ajudés a contextualitzar-les i a posar-les en valor i, alhora, a respectar com cal el ric patrimoni arqueològic vallenc.

L’any 2000 els arqueòlegs van descobrir les restes de la vil·la a la zona del Vilar que va funcionar des del segle I ac fins al segle II dC.

El passat mes de febrer es van commemorar els cent anys de les primeres excavacions al jaciment ibèric del Vilar per part de l’Institut d’Estudis Catalans. La pretensió va ser recuperar la memòria de les primeres excavacions i explorar les possibilitats de les darreres intervencions amb l’organització d’una sèrie d’activitats.

PUBLICITAT