L’aparcament de l’Hort del Carme ha estat l’escenari aquest dijous de la primera edició de la Macrodiada de colles universitàries de Sant Tolomet  més gran celebrada mai. Hi han participat 1.200 castellers i castelleres.

PUBLICITAT

Onze de les tretze colles del panorama universitari actual s’han disposat a intentar les seves millors estructures. Cal destacar el 4de8 dels Arreplegats de la Zona Universitària, el 2de7 amb folre dels Pataquers de la Universitat Rovira i Virgili, el 7de7 dels Ganàpies de la Universitat Autònoma de Barcelona, el 3de7 dels Marracos de la Universitat de Lleida i el 4de7 dels Bergants del Campus de Terrassa.

Tot seguit, la festa s’ha completat amb una actuació dels castellers antics universitaris i un concert amb DJ Ceba i Figa Flawas.

El mateix dia, el Museu Casteller de Catalunya, també amb seu a la capital de l’Alt Camp, s’hi ha celebrat la jornada Castells: Eina per a una recerca rigorosa emmarcada en el tretzè aniversari commemoratiu de la proclamació dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

PUBLICITAT