Adif destinarà una inversió de 9,2 milions d’euros a actuacions que incrementaran la capacitat del trànsit en la línia Barcelona-Valls-Lleida, en el marc del pla Transformem Rodalies.

PUBLICITAT

En el tram Valls-Salomó instal·larà nous sistemes de gestió de trànsit comunicacions i seguretat per posar en servei el Bloqueig Automàtic en la Via Única (BAU). Aquest sistema de seguretat permet la successió de trens entre estacions amb la implantació de senyals intermedis. A més, es contemplen actuacions de subministrament d’energia, telecomunicacions i obra civil.

El nou equipament dotarà al trajecte de més capacitat davant del previsible increment de trànsit a curt termini, derivat, entre altres factors, de les obres que s’executen al Corredor Mediterrani, que plantegen la necessitat de derivar circulacions per aquesta línia d’ample convencional, per la qual circulen trens de Rodalies i mercaderies.

Al costat de l’augment de la capacitat, s’optimitzaran els paràmetres d’eficiència, disponibilitat i eficàcia de l’explotació ferroviària.

La implantació del BAU serà realitzada per Alstom Movilidad.

Aquesta actuació compta amb finançament europeu a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat per la Unió Europea- Next Generation EU.

PUBLICITAT