La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls demana que en l’acord anunciat sobre el traspàs de rodalies des de l’Estat a la Generalitat s’hi inclogui també Valls, l’Alt Camp i la línia R13, entre Lleida i Barcelona Estació de França, operada actualment per Renfe. Aquesta línia hauria de passar a formar part de rodalies de la Generalitat de Catalunya, en els seus Serveis Regionals.

PUBLICITAT

Actualment, la connexió ferroviària entre l’Alt Camp i Barcelona és precària i amb falta de freqüència. El president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep Maria Rovira demana una optimització de la freqüència ferroviària a l’estat per tal que la línia R13 entri a formar part de rodalies i unes freqüències de trens més dignes que les actuals

El fet que l’acord anunciat no inclogui la incorporació de l’R13 a rodalies, suposa una discriminació al territori que no forma part de l’Àrea Metropolitana. Catalunya és més que l’entorn de rodalies. Aquest fet és una demostració més del dèficit d’infraestructures que té la demarcació de Tarragona.

Des de la Cambra, amb una visió més global de país, també reclamen que la gestió de rodalies fa temps que representa un greuge comparatiu pel teixit empresarial i social i els fa perdre competitivitat a causa de les avaries i retards que pateixen les persones treballadores.

PUBLICITAT