Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dilluns 18 de desembre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Valls va celebrar el 50è aniversari de la posada en funcionament de la Residència Alt Camp, gestionada per la Fundació Vilaniu, que forma part del projecte del Pius Hospital.

El conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, acompanyat per l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, van presidir divendres l’acte oficial d’aquesta efemèride, que va permetre homenatjar i destacar la gran tasca que les i els professionals han desenvolupat durant les cinc dècades d’història que han cuidat i atès a les noves àvies i avis.

Durant la commemoració, Teresina Sans, la resident que porta més anys a la Residència Alt Camp amb tres dècades de convivència al centre, i Francisco Bofarull, el resident més gran, amb 99 anys d’edat, van protagonitzar la bufada de les espelmes més simbòlica acompanyats de la resta de residents.

El dissabte 16 i el diumenge 17 de desembre Valls ha estat l’escenari el tradicional Mercat de Nadal i Fira de Capons, Aviram i Motius Nadalencs, un dels mercats de carrer més típics i concorreguts de l’any a la capital de l’Alt Camp.

Es tracta de l’única fira d’aviram del Camp de Tarragona amb una variada oferta de capons, galls dindis, pollastres, oques i ànecs, criats de manera casolana. D’altra banda, es van poder trobar diferents productes artesanals de cara a Nadal, Cap d’Any i Reis.

A més, coincidint amb el Mercat de Nadal, dissabte 16, la plaça Pere Català i Roca, a l’entorn del Museu Casteller de Catalunya, va acollir el Mercat d’Art Jove de Nadal amb la participació de 22 paradistes.

Fem un cop d’ull a la plana esportiva. A la Lliga Elit de futbol, la Unió Esportiva Valls va caure aquest diumenge al camp del Sants, el penúltim classificat i s’acomiada del 2023 amb un regust amarg.

Dos gols consecutius dels locals en el tram final de la primera meitat van condemnar els blancs-i-vermells, que van escurçar diferències a la represa amb un gol de falta de Joel Coch. A partir d’aquí,  tot i comptar amb algunes ocasions, el mur defensiu del Sants no va permetre que els de l’Alt Camp poguessin sortir, com a mínim, amb 1 punt del camp de l’Energia.

El triomf de l’Europa B davant el Palamós per 1 a 4 fa que els escapolats ocupin el segon lloc de la taula classificatòria amb 25 punts, a només un del Sabadell B, que segueix com a líder després de salvar 1 punt a casa contra la Guineueta.

Quant a la UE Valls, amb 7 victòries, 2 empats i 4 derrotes, baixa fins a la tercera posició amb 23 punts, els mateixos que el Lloret que ha escalat fins a la quarta després de vèncer 1 a 2 al camp del Figueres.

Pel que fa a la Lliga EBA de bàsquet, El Club Bàsquet Valls Òptiques Teixidó ha acomiadat l’any 2023 amb un triomf treballat (87-92) a la pista del Salt, el qual no s’ha decidit fins a la segona pròrroga.

El CB Valls tanca l’any en tercera posició de la taula classificatòria amb 9 victòries i 3 derrotes. El primer examen del 2024 serà el 7 de gener davant del Mollet, segon classificat – amb un partit menys – amb 10 victòries i 1 derrota.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT