El seguici cerimonial de Valls comptarà amb un nou element festiu de cara a la festa major de Sant Joan. Es tracta del Ball de Galeres, dansa que té una primera referència històrica a la ciutat des de 1790, però es creu que ja existia des de fa uns anys més.

PUBLICITAT

La Colla Gegantera “La Pessigolla”, entitat que fa uns anys ja va estrenar el Basilisc, pretén fer entrar el Ball de Galeres en les sortides del seguici cerimonial dels dies 23 i 24 de juny coincidint amb la festa major de Sant Joan.

L’entitat vallenca té pendent una reunió amb l’Ajuntament per tal d’explicar en quina fase es troba el projecte i trobar la ubicació del ball dins la resta del seguici. El seu president, Sergi Iglesias, ha explicat que feia temps treballaven en la idea de recuperar el ball.

El mateix Iglesias s’encarregarà del disseny i construcció de les galeres. El vestuari anirà a càrrec de Josep Maria Casas del Barato de Reus, la creació de la coreografia la portarà Marina Egea i la composició musical s’ha encarregat a Roger Borràs.

El Ball de Galeres, que també es representa a Reus i en algunes localitats de la Noguera, tindrà de protagonistes 4 cristians, 4 turcs, 1 diable i 1 àngel. En les properes setmanes, la Pessigolla posarà en marxa una campanya de micromecenatge per tal de poder finançar aquest projecte tant ambiciós.

PUBLICITAT