Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 18 de gener.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que l’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera impulsarà diferents activitats formatives en Certificats de Professionalitat per aquest any 2024 que abraçaran 9 àmbits diferents.

Com a novetat d’enguany Vallsgenera ha habilitat un nou espai per a la formació ocupacional de branques sociosanitàries, de treball domèstic, atenció domiciliària o suport a les persones dependents.

Els nous espais de Vallsgenera es van adequar durant el 2023 amb la participació d’alumnes dels programes de Certificats de Professionalitat del sector d’obres.

La regidora d’Empresa i Ocupació, Rosa Maria Rovira, ha destacat que amb aquests nous cursos formatius s’obren moltes finestres per a les persones que busquen feina en aquest àmbit.

D’altra banda, la mateixa regidora ha explicat que l’atur s’ha reduït a Valls un 7,2%, a un ritme més positiu que el conjunt de la demarcació de Tarragona i de Catalunya, i ja assoleix les millors dades des de fa 15 anys.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Valls es consolida com un agent clau en el procés de digitalització de les Pimes  i els autònoms de Valls i l’Alt Camp.

168 empreses s’han beneficiat dels ajuts del programa Kit Digital.

La Cambra ha canalitzat fins a 463.663 euros durant l’any 2023 i des del seu inici 715.726,00 euros.

Durant l’any 2023 l’oficina Acelerapime de la Cambra de Comerç de valls ha assessorat 152 empreses i s’han realitzat 15 jornades de sensibilització i promoció de la digitalització.

El seguici cerimonial de Valls comptarà amb un nou element festiu de cara a la festa major de Sant Joan. Es tracta del Ball de Galeres, dansa que té una primera referència històrica a la ciutat des de 1790, però es creu que ja existia des de fa uns anys més.

La Colla Gegantera “La Pessigolla”, entitat que fa uns anys ja va estrenar el Basilisc, pretén fer entrar el Ball de Galeres en les sortides del seguici cerimonial dels dies 23 i 24 de juny coincidint amb la festa major de Sant Joan.

L’entitat vallenca té pendent una reunió amb l’Ajuntament per tal d’explicar en quina fase es troba el projecte i trobar la ubicació del ball dins la resta del seguici

I acabem amb el Patronat Municipal d’Esports que  comença el nou any amb la proposta de dues sortides de marxa nòrdica. La primera està prevista pel dissabte 17 de febrer i es tracta d’una ruta circular amb sortida pel Baix Camp, concretament per la Selva del Camp, a l’Ermita de Paretdelgada.

Per altra banda, la segona ruta tindrà lloc el dissabte 16 de març i consistirà en un tomb per terres de l’Alt Camp i la Conca de Barberà, des de Cabra del Camp s’anirà fins a Barberà de la Conca i el Pi del Xaconet.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT