Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dilluns 5 de febrer.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Valls ha celebrat un any més la festa de la Mare de Déu de la Candela. Els actes, que es van desenvolupar el passat divendres 2 de febrer a l’església de Sant Joan, van començar amb la representació completa del ball de la Moixiganga.

Tot seguit, hi va haver l’ofici solemne, la benedicció de les Candeles i una processó pels carrers de l’entorn del temple. El dia abans, a l’interior del Museu Casteller de Catalunya, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va presidir la trobada amb les Candeles. L’acte va comptar amb la participació de la coral Cors Alegres, que van interpretar De la ciutat estel.

D’altra banda, del 27 de gener al 4 de febrer, la mateixa església de Sant Joan, a dos quarts de vuit del vespre, ha comptat amb la Novena en honor a la Mare de Déu de la Candela.

En l’àmbit de successos, el mateix 2 de febrer hem de deixar constància de l’enfonsament d’una habitació d’un edifici de la Muralla del Castell 20.

Els Bombers van desallotjar preventivament, cap a les 15 hores, l’immoble pel risc estructural després que s’esfondrés una habitació del primer pis.

No hi va haver ferits. Els Bombers van apuntar que l’edifici de dues plantes es troba en un estat precari després de l’activació de l’arquitecte municipal per part de la Policia Local, qui va decidir clausurar l’immoble per risc estructural.

Segons va informar l’Ajuntament de Valls, tres famílies van resultar afectades, els membres de les quals es van reallotjar en hotels i cases de familiars.

Dels quatre pisos que té l’immoble, tres estaven habitats i un altre estava buit. Pel que fa a l’estat de l’edifici, els tècnics municipals van poder constatar que la façana principal estava bé, però que la part de darrere és la que presenta més problemes. Els arquitectes faran aquest dilluns una nova revisió per saber més detalls.

Temps per als esports. Comencem a la Lliga Elit de futbol amb la Unió Esportiva Valls. Empat a 4 dels blancs-i- vermells al camp del Granollers en un partit absolutament trencat. Els vallencs no havien sortit bé a la primera meitat encaixant fins el 2 a 0 al descans. A la represa però, els de Manel Cazorla van reaccionar amb un gol de Ricky Nogueira però dos minuts després, Reyes posava el 3 a 1 al lluminós. Malgrat el cop, Sergi Gómez i Ricky Nogueira posaven l’empat però un minut més tard, el Granollers anotaria el 4 a 3. Finalment, el propi Nogueira posaria l’empat en un matx boig.

Els de l’Alt Camp, que es mantenen en places de play off a 3a RFEF, descansaran aquest cap de setmana amb motiu de Carnaval i no tornaran a competir fins el 17 de febrer quan rebran la visita del Lloret.

I a la Lliga EBA de bàsquet, important i molt treballada victòria del Club Bàsquet Valls Òptiques Teixidó en el seu desplaçament a la pista de l’Espanyol per 76-85.

Tercers a la classificació, amb dues victòries de marge sobre el quart classificat, els vallencs rebran dissabte vinent el Joventut de Badalona, en un Joana Ballart que, molt previsiblement, s’omplirà de socis i aficionats per veure un dels partits, sens dubte, més interessants de la temporada.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT