L’esplanada dels Mossos d’Esquadra de Valls ha estat el punt de trobada aquest matí de les mobilitzacions de la pagesia de l’Alt Camp.

PUBLICITAT

Pels volts de les nou del matí, més d’un centenar de tractors han iniciat la marxa lenta en direcció el Port de Tarragona, indret on s’han trobat amb les columnes de tractors del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i de les Comarques de Ponent. A més de Valls, també s’han organitzat marxes des de Reus i el Morell.

La convocatòria, impulsada novament per Unió de Pagesos, se centra, entre d’altres punts, en la competència deslleial dels productes que no compleixen els estàndards europeus, la defensa del model europeu en frontera i la necessitat d’una reciprocitat en les relacions comercials sobre l’ús de fitosanitaris, medicaments i mesures veterinàries, o condicions ambientals.

Un dels pagesos mobilitzats, en Francesc Mortés, ha explicat que han escollit el Port de Tarragona com a punt de concentració per acabar amb l’exportació del cereal.

Després d’avui, els pagesos de l’Alt Camp tenen previst seguir amb les protestes el proper 21 de febrer davant del Ministeri d’Agricultura a Madrid.

PUBLICITAT