L’Ajuntament de Valls ha programat, un any més, per Setmana Santa el casal lingüístic de català per a un centenar d’estudiants nouvinguts de tots els centres de primària de la ciutat que necessiten un reforç.

PUBLICITAT

Aquest casal de quatre dies va arrencar el passat dilluns i s’allargarà fins dijous dia 28, en horari de matí a les instal·lacions de l’Escola La Candela.

Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria d’Educació i Política Lingüística en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. La finalitat és oferir un servei educatiu a aquells xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys de procedències diverses que han arribat a la ciutat recentment perquè tinguin l’oportunitat de reforçar el català per mitjà de l’entreteniment, la diversió i una gimcana.

El casal es programa conjuntament amb els centres educatius perquè faciliten la llista dels nens i nenes que consideren que poden beneficiar-se més del recurs docent. A diferència d’altres casals, aquest té la particularitat que, més enllà del lleure o l’aprenentatge a través del joc, el seu principal objectiu és el reforç i la pràctica de la llengua catalana per afavorir la cohesió social i l’adaptació dels xiquets i les xiquetes al municipi que els ha acollit.

PUBLICITAT