El Gegant de la Porra i la Geganta de Valls estrenaran una imatge renovada el dissabte 1 de juny a la tarda, vigília de la festivitat de Corpus de 2024.

PUBLICITAT

En els darrers mesos, les figures originals de 1947 s’han sotmès a un procés de conservació i restauració complet. A més, els gegants també estrenaran nova indumentària, mantenint l’estètica de reis medievals que han lluït des dels seus inicis, però amb un disseny totalment nou. D’aquesta manera, el conjunt de gegants vallencs completa el procés de manteniment i dignificació, iniciat l’any passat amb la actuació als gegants negres.

La parella de gegants grossos de Valls va ser construïda l’any 1947 a Casa Paquita, a Barcelona. Al llarg d’aquests més de setanta-set anys d’història han anat experimentant diverses intervencions, de major o menor envergadura.

Aquesta vegada, els treballs de conservació i restauració dels gegants de Valls han anat a càrrec de Carlos Morillo i Paula Briones, imatgers que ja van intervenir l’any passat el Lladrefaves i la Gegantona amb un excel·lent resultat.

L’acte de presentació de la nova imatge dels gegants serà el dissabte 1 de juny, a les 18.30 h de la tarda, a la plaça del Blat. L’estrena comptarà amb l’acompanyament musical del grup de grallers vallenc Els Blu’s i amb la presència del Lladrefaves i la Gegantona. A les 19.00 h, arrencarà el tomb de la vigília de Corpus amb els nans i els gegants de la ciutat, seguint el recorregut de costum.

Els gegants tornaran a sortir al carrer l’endemà, diumenge 2 de juny, a la tarda, en la professó de Corpus i restaran exposats a la Casa de la Festa, a la Biblioteca Popular, fins l’inici de la Festa Major de Sant Joan.

PUBLICITAT