Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 22 de maig.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el Gegant de la Porra i la Geganta de Valls estrenaran una imatge renovada el dissabte 1 de juny a la tarda, vigília de la festivitat de Corpus de 2024.

En els darrers mesos, les figures originals de 1947 s’han sotmès a un procés de conservació i restauració complet. A més, els gegants també estrenaran nova indumentària, mantenint l’estètica de reis medievals que han lluït des dels seus inicis, però amb un disseny totalment nou. D’aquesta manera, el conjunt de gegants vallencs completa el procés de manteniment i dignificació, iniciat l’any passat amb la actuació als gegants negres.

La parella de gegants grossos de Valls va ser construïda l’any 1947 a Casa Paquita, a Barcelona. Al llarg d’aquests més de setanta-set anys d’història han anat experimentant diverses intervencions, de major o menor envergadura.

Aquesta vegada, els treballs de conservació i restauració dels gegants de Valls han anat a càrrec de Carlos Morillo i Paula Briones, imatgers que ja van intervenir l’any passat el Lladrefaves i la Gegantona amb un excel·lent resultat.

L’acte de presentació de la nova imatge dels gegants serà el dissabte 1 de juny, a les 18.30 h de la tarda, a la plaça del Blat. L’estrena comptarà amb l’acompanyament musical del grup de grallers vallenc Els Blu’s i amb la presència del Lladrefaves i la Gegantona. A les 19.00 h, arrencarà el tomb de la vigília de Corpus amb els nans i els gegants de la ciutat, seguint el recorregut de costum.

Els gegants tornaran a sortir al carrer l’endemà, diumenge 2 de juny, a la tarda, en la professó de Corpus i restaran exposats a la Casa de la Festa, a la Biblioteca Popular, fins l’inici de la Festa Major de Sant Joan.

Seguim en l’àmbit festiu. Els vallencs i les vallenques podran veure el Tomet del poble i les diades castelleres de la Festa Major de Sant Joan des dels balcons i finestres de l’Ajuntament.

Concretament, es sortejaran 21 invitacions triples pels infants que vulguin gaudir del Tomet que tindrà lloc el dimarts 25 de juny a partir de les 18 hores. Per altra banda, també es sortejaran quatre invitacions dobles per l’actuació castellera de Completes, el dia 23 de juny a les 23 hores, i quatre més per la Diada castellera de Sant Joan, dissabte 24 de juny a les 13 hores.

Les persones interessades podran realitzar, a partir del 27 de maig i fins al 12 de juny, la sol·licitud online a través del portal web municipal o bé fer-ho presencialment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

El 13 de juny tindrà lloc el sorteig on s’escollirà qui podrà veure des de la Casa de la Vila aquests actes de Sant Joan 2024.

I en esports, destaquem que la pista d’atletisme “Marta Galimany” de Valls ha estat homologada pels pròxims 10 anys per la Federació Catalana.

Les instal·lacions esportives podran acollir de nou competicions d’àmbit català des de categories inferiors fins a absolutes i les marques que facin els atletes estaran certificades i validades pels jutges.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT