Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 23 de maig.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que la Comissió Xiquets de Valls, comissió participativa integrada per representants de la Colla Joves, la Colla Vella i l’Ajuntament de Valls, ha acordat un nou sistema de rondes vallenques per a les diades que se celebren a la plaça del Blat.

El nou format  de rondes s’aplicarà per primera vegada per la Festa Major de Sant Joan i s’utilitzarà també per a la resta d’actuacions a la plaça del Blat de Firagost, Diada Nacional i Santa Úrsula. La Nit de Completes mantindrà el seu format singular a l’antiga en la que les dues colles poden aixecar castells alhora.

El nou sistema de rondes preveu mantenir les tres rondes vallenques, però amb un nou funcionament intern per a cada ronda amb l’objectiu d’aconseguir una nova dinàmica de les colles evitant pauses excessivament llargues entre intents propis i permetent que el to idoni dels castellers i castelleres sigui l’òptim.

Com a conseqüència, es preveu que la diada sigui encara més interessant per al públic. S’afegeix amb el nou sistema una quarta ronda opcional per a la colla que no completi les tres construccions amb les tres rondes principals, però cal tenir en compte que aquesta quarta ronda no es podrà utilitzar si la colla ja té els tres castells assolits i, en cap cas, és una ronda de millora.

Seguim amb l’actualitat del món casteller. El periodista Xavier Graset rebrà el títol d’Ambaixador dels Xiquets de Valls d’enguany. L’acte de proclamació es portarà a terme el dissabte 15 de juny en el marc dels actes previs de la Festa Major de Sant Joan.

Nascut a Vila-seca l’any 1963, Graset és des de l’any 2015 director i presentador del programa informatiu Més 324 de Televisió de Catalunya. Va iniciar la seva llarga trajectòria com a periodista a la revista El Pont de Fusta i des d’aleshores ha treballat a un gran nombre de mitjans de comunicació.

La designació a la seva figura servirà per commemorar que l’any 2015 va conduir l’acte popular de col·locació de la primera pedra de les obres de construcció del Museu Casteller de Catalunya, celebració que va comptar amb la participació d’una cinquantena de colles de tot el país.

D’altra banda, l’acte de nomenament de l’Ambaixador dels Xiquets de Valls també inclourà el sorteig d’ordre d’actuació de la diada de Sant Joan i els pilars d’homenatge de les dues colles de la ciutat.

I en esports, ens fem ressò de les renovacions de Markus Vinicius i Roger Pérez al Club Bàsquet Valls de cara a la temporada 2024-2025 a Lliga EBA. D’altra banda, el conjunt de la capital de l’Alt Camp ha fitxat David Loras, jugador que ja va estar a les ordre de Víctor Neila entre 2021 i 2023.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT